Изпълнителният комитет на Руския футболен съюз (РФС) гласува против за включване в

...
Изпълнителният комитет на Руския футболен съюз (РФС) гласува против за включване в
Коментари Харесай

Руският футбол няма да се мести в Азия

Изпълнителният комитет на Руския футболен съюз (РФС) гласува " срещу " за включване в Азиатската конфедерация на футбола (АФК) на съвещание, заяви вицепрезидентът Ахмед Айдамиров пред ТАСС.

Футболните шефове в страната са подготвени да чакат колкото е належащо, с цел да бъде вдигната възбраната, наложена на всички тимове и за всички шампионати на УЕФА, след началото на войната.

Идеята за прекачване към АФК бе стартирана още в първите месеци на офанзивата в Украйна. Така постъпи съветският шахмат - напусна Европейския шахматен съюз и отиде в съответната азиатска организация.

В края на предходната година президентът на Руския футболен съюз (РФС) Александър Дюков съобщи, че не може страната да стои отвън интернационалните шампионати и ще реши дали да се включи във футбола в Азия.

" Никаква Азия! Ще се борим за място в Европа, тъй като Русия - това е Европа. И ще спечелим. Решихме, че няма да се местим в Азия и всички в Изпълкома поддържаха това решение единомислещо ", сподели Айдамиров.

" Въпросът за прекосяване към АФК беше разискван. Ние единомислещо гласувахме срещу, защото няма гаранции от ФИФА, че това би трансформирало нашата обстановка генерално, разяснява пък членът на комитета на РФС Михаил Гершкович, представен от организация РИА. - Решихме да продължим контактите с УЕФА, изключително откакто има прогрес. Да забележим по какъв начин ще се развие обстановката следващата година ".

ФИФА и УЕФА започнаха да смекчават ограниченията за съветските младежки и юношески тимове през последните месеци. През септември Европейската асоциация сподели, че " децата не би трябвало да бъдат наказвани за дейности, чиято отговорност е извънредно на възрастните ". В следствие обаче концепцията да бъдат върнати в шампионатите и шампионатите отпадна - поради реакция от доста страни на континента.

А РФС и Футболната федерация на Сърбия се споразумяха за другарски мач сред националните тимове през 2024 година, сподели Александър Дюков. Мачът ще е в Русия, само че още няма дата и място.

" Можете да играете с разнообразни страни, само че е по-правилно да бъде тук, в Русия. Ние, несъмнено, би трябвало да се стремим да организираме мачове пред цялостни трибуни. Не мога да подсигурявам, че сърбите обезателно ще дойдат, само че има подписан контракт ", изясни президентът на РФС.

Бюджетът на Руския футболен съюз за 2024 година не е изменен и възлиза на 11 милиарда рубли, разгласи генералният секретар на РФС Максим Митрофанов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР